poniedziałek, 9 grudnia 2013

Bagietka z masełkiem ziołowym i wędzonym łososiem






























Lekkie, ale jednak dość pożywne i przede wszystkim przepyszne śniadanko.
Domowe masełko ziołowe jest wprost niezastąpione. :3

  • 1 duża bagietka
  • łosoś wędzony
  • pół kostki masła osełkowego
  • pół pęczka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku


Masło rozpuszczamy w rondelku.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, po czym wrzucamy do masła.
Pietruszkę siekamy i również dodajemy do masła. Dobrze wszystko mieszamy.
Przekładamy do wysokiej miseczki i pozostawiamy do zastygnięcia.
Przed całkowitym stężeniem dobrze jest wszystko jeszcze raz przemieszać, by składniki się połączyły.
Bagietkę kroimy w kromeczki, każdą smarujmy masłem i układamy na niej nieduży kawałek łososia.
Takie małe, a cieszy. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz