wtorek, 12 listopada 2013
Nalewka warzywno-cytrynowa na zbicie cholesterolu
Tym razem produkt wytworzony typowo "dla zdrowotności", choć, wbrew temu, co można o niej myśleć, nie jest wcale zła w smaku.
Powiedziałabym nawet, że mnie osobiście bardzo smakuje!
I gdyby nie fakt, że po zbyt dużej ilości, wątrobie zrobiłoby się bardziej słabo, niż po innych trunkach, pewnie szybko by zniknęła. ;)
(potrzebna będzie sokowirówka, składniki na ok. 700ml trunku)
180ml soku z cebuli (potrzeba około 4 sporych sztuk)
180ml soku z selera (2 duże warzywa)
180ml soku z cytryny (2 duże)
180ml spirytusu 60% lub czystej wódki
Wszystkie płyny razem dobrze mieszamy i odstawiamy w ciemne, zimne miejsce na około tydzień.
Gdy się przegryzie, pijemy 3 razy dziennie po łyżce stołowej i obserwujemy, jak cholesterol znika. ;)
Nawet, jeśli przepis ten brzmi nieco ekscentrycznie i nieprawdopodobnie, polecam go z czystym sumieniem, ponieważ jest to specyfik sprawdzony i bardzo doceniany przez moją babcię.
Stąd też wiem, że naprawdę działa. :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Biore sie za zrobienie tego eliksiru
OdpowiedzUsuń