niedziela, 24 listopada 2013
Śniadaniowe kotleciki z polędwicy z indyka
Pomysł powstały w wyniku zalegającej w lodówce polędwicy z indyka.
Mimo, że naprawdę smaczna i dobrej jakości, jakoś żaden z domowników nie przepada za kanapkami z nią. Wynik kombinacji, by się nie zmarnowała jest bardzo smaczny i widoczny na zdjęciu. :)
350g polędwicy z indyka w tubie (u mnie indykpol)
ok. 50g żółtego sera
1 jajko
bułka tarta
świeży szczypiorek
keczup
odrobina oleju do smażenia
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Polędwicę kroimy w centymetrowe plastry (około 4 kotleciki) i każdy obtaczamy w jajku i tartej bułce.
Smażymy z jednej strony na złoto, po czym obracamy.
Kotleciki posypujemy sporą ilością sera, zmniejszamy temperaturę na patelni i nakrywamy ją pokrywką.
Smażymy polędwicę do momentu rozpuszczenia sera i zrumienienia z drugiej strony.
Podajemy na podgrzanym talerzyku posypane świeżym posiekanym szczypiorkiem i polane keczupem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz